Benny på jobbet berättade om en app till iphonen som lät så pass rolig och intressant så jag var tvungen att ladda ner den.

Wikipedias förklaring:
Geocaching är en modern och världsomspännande variant av skattjakt utomhus, där man dock inte har någon karta. Utövaren söker med hjälp av en GPS-mottagare efter skatter (så kallade cacher), vars koordinater är utlagda på internet. En cache består av en behållare, som helst ska vara gömd på ett sådant sätt att en geocachare kan hitta den, medan en person som inte letar inte ska råka snubbla över den. En cache kan vara av väldigt varierande storlek och vara gömd såväl mitt inne i storstäder som ute i naturen. När man väl hittat cachen gäller det bara att följa ett par stående regler. Skriva något i loggboken, lägga i något om man tar något, samt se till att lämna allt exakt som när man hittade det.

Det finns flera olika typer av gömmor. Den enklaste varianten handlar om att hitta cachen med hjälp av koordinater och en utförlig beskrivning. En svårare variant, så kallad multi-cache, innebär att man måste hitta flera cacher på vägen för att få ledtrådar till slutcachen. Till detta kan man lägga instruktioner i kodade meddelanden och att låta cachesökaren göra små beräkningar för att komma fram till rätt koordinater för slutcachen. Det finns även så kallade mystery-cacher, där det bara är utläggarens fantasi som sätter gränserna. De koordinater som finns angivna på en mystery-cache är oftast irrelevanta med avseende på cachens fysiska placering. För att få fram de riktiga koordinaterna behöver man ofta lösa någon form av gåta, exempelvis ett matematiskt problem eller en krypterad text. Ytterligare en variant är earthcache, en cache som inte har någon fysisk låda utan som visar på en plats med särskilt stort intresse. Exempel på sådana platser kan vara olika typer av större fornlämningar eller intressanta, natursköna platser.

Så ni kan numera kalla mig och grabbarna för treasurehunters. Och nu ikväll ska vi ut på skattjakt igen för att se vad som gömmer sig i kälarne/hammarstrand!

Jag har börjat sovit dåligt igen, riktigt jävla skitdåligt. Somnade runt ett i natt, vaknade fyra och låg och vred och vände mig tills 7.45 när jag klev upp och duschade. Undra hur pigg man kommer att vara dom 9,5 timmarna man ska jobba nu efter att man har sovit tre timmar? Suck suck suck.

Igår träffade jag Matilda och åt middag, det var mysigt att catcha up. :) Och sen på kvällen kom det några kisar hit och jag bjuppade på fika.
Också jobbar jag. Annars händer det inte mycket alls. Kom och hälsa på på elis!

Jag har nyss läst klart Bingo Rimérs självbiografi En flickfotografs bekännelser som jag fick låna av Maria. Brände av den på 3 timmar, alltså var den både intressant och undehållande. Ingen bok man vill lägga ifrån sig i första taget.
Tänk om lilla jag hade levt ett hejdundrandeliv och varit med om tusen olika saker så jag också kunde skriva en bra självbiografi om några år, eller varför inte redan nu?
Men nej nej, det mest intressanta som händer i mitt liv just nu är att jag har en liten beef med min förra chef som betalade ut ca 7000 kr för lite i lön denna månad.
Och att jag ännu inte ar borstat tänderna idag.

Nu ska jag hänga tvätt. Inte hänga med Hugh Hefner eller drälla runt på stureplans nattklubbar, utan bara hänga tvätt.